Over Ireen

Drs. Ireen Thunnissen, orthopedagoge en G.Z.-Psychologe. Ik werk met passie met kinderen vanuit een holistische benadering.

 

Als orthopedagoge en G.Z.-Psychologe heb ik ruim 30 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren met dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen. Ik heb jarenlang in verschillende samenwerkingsverbanden gewerkt. Vanaf 2003 heb ik een eigen praktijk aan huis, eerst in Eindhoven, daarna in Zuilichem (bij Zaltbommel) en vanaf 2019 in Son en Breugel. Tevens ben ik werkzaam als freelance remedial teacher op de Vrije School in ’s-Hertogenbosch.

 

Holistische werkwijze

Het werken met kinderen doe ik met hart en ziel. In mijn werk ga ik uit van een holistische benadering, waarin ik, naast het leren, ook aandacht besteed aan het welbevinden van een kind, zowel fysiek als emotioneel en spiritueel.
Regelmatig combineer ik het geven van remedial teaching met sensi-therapie en healing, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van faalangst, onzekerheid of concentratieproblemen. Dit gebeurt altijd in overleg met het kind en de ouders. Via sensi-therapie en healing komt een kind meer in balans en meer in verbinding met zichzelf, waardoor er ook een betere “ingang” is om met remedial teaching te werken.
Steeds vaker begeleid ik ook kinderen en volwassenen in het omgaan met hooggevoeligheid. Mijn intentie is, om je weer in verbinding te brengen met het diepste in jezelf, je essentie. Ik help om blokkades op te lossen, je energie weer te laten stromen, inzicht te krijgen in je hooggevoeligheid (herkenning en erkenning) en vooral, om weer blij te worden met jezelf, dat je bent die je bent.
Sinds 2016 geef ik ook Luisterkind-afstemmingen, waarin je meer helderheid kunt krijgen over jezelf of je kind, over wat voor thema’s er spelen en hoe je hiermee om kunt gaan.

 

Mijn opleidingen

 

Beroepsverenigingen

Vanaf 2013 ben ik lid van de VIV, Vereniging Integrale Vitaliteitkunde, als natuurgeneeskundig therapeute (www.vivnederland.nl). Vanaf 2019 ben ik lid van de SNU, de Spirituele Nationale Unie. Tevens ben ik geregistreerd bij de RBCZ, Register beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (www.rbcz.nu). Hierdoor kunnen mijn consulten door de meeste aanvullende verzekeringen (voor een deel) vergoed worden.

Dankwoord

Mijn speciale dank gaat uit naar Marianne van Bakel, kunstenares, van wie ik een aantal schilderijen en foto’s mocht gebruiken voor deze website. Meer werk van haar is te zien op www.mariannevanbakel.nl.

Ook wil ik alle kinderen uit mijn praktijk bedanken, van wie ik de foto’s heb mogen gebruiken voor deze website.