Over Ireen

Drs. Ireen Thunnissen, orthopedagoge en G.Z.-Psychologe. Ik werk met passie met kinderen vanuit een holistische benadering.

 

Als orthopedagoge en G.Z.-Psychologe heb ik ruim 30 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren met dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen. Ik heb jarenlang in verschillende samenwerkingsverbanden gewerkt. Vanaf 2003  tot begin 2015 heb ik een eigen praktijk in Eindhoven gehad. In 2009 ben ik gaan samenwonen met mijn partner in Zuilichem, in een leuk huis met een grote tuin en veel dieren om ons heen. Daar heb ik nu een praktijk aan huis (12 kilometer ten westen van Zaltbommel). Tevens ben ik werkzaam als freelance remedial teacher op de Vrije School in ’s-Hertogenbosch.

 

Holistische werkwijze

Het werken met kinderen doe ik met hart en ziel. In mijn werk ga ik uit van een holistische benadering, waarin ik, naast het leren, ook aandacht besteed aan het welbevinden van een kind, zowel fysiek als emotioneel en spiritueel.

Steeds vaker combineer ik het geven van remedial teaching met sensi-therapie en healing, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van faalangst, onzekerheid of concentratieproblemen. Dit gebeurt altijd in overleg met het kind en de ouders. Via sensi-therapie en healing komt een kind meer in balans en meer in verbinding met zichzelf, waardoor er ook een betere “ingang” is om met remedial teaching te werken.

Hiernaast begeleid ik ook kinderen en volwassenen in het omgaan met hooggevoeligheid. Mijn doel is, om je weer in verbinding te brengen met het diepste in jezelf, je essentie. Ik help om blokkades op te lossen, je energie weer te laten stromen, inzicht te krijgen in je hooggevoeligheid (herkenning en erkenning) en vooral, om weer blij te worden met jezelf, dat je bent die je bent.

Sinds 2016 geef ik ook Luisterkind-afstemmingen, waarin je meer helderheid kunt krijgen over jezelf of je kind, over wat voor thema’s er spelen en hoe je hiermee om kunt gaan.

 

Mijn opleidingen

Allereerst heb ik orthopedagogiek gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen. Ik ben afgestudeerd in leerproblemen, met als bijvakken psychodiagnostiek en klinische psychologie.

In 2000 heb ik de Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp (LOSK) gevolgd. Hier leerde ik o.a. de integratiebehandeling, waarbij een kind op een diep niveau in balans gebracht kan worden. (www.bispiritualiteit.nl).

Hierna heb ik me verdiept in het werken met helende middelen, zoals Healing Arts Liquid Light Frequencies en Cosmic & Flower Energies. Hiermee kunnen blokkades op een lichte, liefdevolle manier worden opgelost. www.healingarts.nl en (www.cosmicflower.nl).

In 2007 heb ik de opleiding Sensi-therapie afgerond, voor het behandelen van (hoog-)gevoelige personen (HSP). Dit is een veelomvattende benadering, waarin alles wat ik tot dan toe geleerd had, weer een plaats heeft gekregen. In 2010 deed ik de aanvullende opleiding tot sensiplus-therapeut. (www.sensicure.nl).

Hiernaast heb ik trainingen gevolgd in Energetisch werken bij Hen Straver, waarin het fijnere voelen geactiveerd werd, en in Ingangen naar spiritueel begeleiderschap en EssentieCoaching® bij Lenne Gieles. EssentieCoaching® is erop gericht om (weer) in verbinding te komen met je eigen bron. Deze benaderingen kunnen leiden tot een diepe innerlijke transformatie. (www.quantumhealing.nu en www.essentiecoaching.nu).

In 2010-2011 heb ik de opleiding Medische Basiskennis gedaan, waardoor mijn kennis nog meer verbreed en verdiept is.

Ook ben ik opgeleid tot dyslexie-behandelaar bij ONL (Onderwijszorg Nederland). Hierdoor kunnen behandelingen van kinderen met ernstige, enkelvoudige dyslexie door de verzekering vergoed worden. (www.dyslexie-onl.nl) Van 2010 tot 2015 heb ik dyslexiebehandelingen gegeven op de Vrije School in ‘s-Hertogenbosch. Nu geef ik daar nog remedial teaching.

In 2011 heb ik de cursus Kindercoaching gevolgd bij Joanne van Wijgerden, initiator van de Healing Arts Liquid Light middelen.

In 2012, 2013 en 2014 volgde ik nascholingen bij Annemiek Douw, Werken met de Hogere Auralagen, Helende Handen 1 en 2 en Verdiepingscursussen. (www.annemiekdouw.nl)

In 2014 heb ik trainingen Intuïtieve Ontwikkeling gedaan bij Flux in Utrecht.  (www.fluxtrainingen.nl)

In 2015-2016 heb ik de opleiding Luisterkind® gevolgd, waarin ik heb geleerd om me af te stemmen op een foto van een kind of een volwassene en zo te luisteren naar wat er speelt in het innerlijk van de ander (www.dianavanbeaumont.nl)

In 2015-2016 heb ik ook de Multidimensionale Healing en Reading Masteropleiding gevolgd bij Willemien Timmer (www.apofyliet.nl).

In 2017 volgde ik Mediumschap en Trance Healing I, II en III bij Jaco Elken van de Spirituele & Intuïtieve Academie (www.mediumjaco.nl), evenals Paramedisch en Psychosociaal Mediumschap. Hierdoor is mijn reikwijdte van healingen nog verder verbreed en verdiept.

 

Beroepsverenigingen

Tot en met 2018 was ik aangesloten bij de BOKA (bestaat nu niet meer), Beroepsvereniging voor Orthopedagogen en Klinisch Pedagogen met een Academische Opleiding (www.boka.org).

Van 2010 tot en met 2016 was ik aangesloten bij de NVVT, de Nederlandse Vereniging voor Transformatiewerk (www.beroepsvereniging-transformatiewerk.nl).

Vanaf 2013 ben ik lid van de VIV, Vereniging Integrale Vitaliteitkunde, als natuurgeneeskundig therapeute (www.vivnederland.nl). Tevens ben ik geregistreerd bij de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (www.rbcz.nu). Hierdoor kunnen mijn consulten door de meeste aanvullende verzekeringen (voor een deel) vergoed worden.

 

Dankwoord

Mijn speciale dank gaat uit naar Marianne van Bakel, kunstenares, van wie ik een aantal schilderijen en foto’s mocht gebruiken voor deze website. Meer werk van haar is te zien op www.mariannevanbakel.nl.

Ook wil ik alle kinderen uit mijn praktijk bedanken, van wie ik de foto’s heb mogen gebruiken voor deze website.